"ABD'ye rağmen borç azaldı"

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD tarafından uygulanan yaptırımlara maruz kalmalarına rağmen ülkenin dış borcunu 12 milyar 400 milyon dolardan 9,5 milyar dolara düşürdüklerini duyurdu.

DÜNYA 14.07.2019, 11:51
"ABD'ye rağmen borç azaldı"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın kuzeydoğusundaki Kuzey Horasan eyaletinin Şirvan kentine ziyarette bulundu. Ruhani, burada yaptığı açıklamada, çok zor şartlardan geçtiklerini kaydetti. 

Ruhani, 14 aydır ABD'nin şiddetli yaptırımlarına maruz kalsalar da 2017’de 12 milyar 400 milyon dolar olan dış borcu 9,5 milyar dolar civarına indirdiklerini duyurdu. 

Diğer ülkelerin bu yaptırımlara maruz kalmaları halinde ayakta kalamayacağını ileri süren Ruhani, İran'ın ABD'ye karşı direniş gösterdiğini ve Washington yönetiminin kendilerine karşı uyguladığı tüm politikaların 'başarısız bir şekilde sonuçlandığını' ifade etti. 

"İşsizlik oranı da geriledi"

Ruhani, ABD yaptırımları karşısında zorlandıklarını ancak yabancıların ve uluslararası para fonlarının desteğine başvurmadıklarını vurgulayarak, ülkede geçen yıl yüzde 12,1 olan işsizlik oranının bu yıl 10,8'e gerilediğini ve 321 bin kişiye istihdam sağladıklarını açıkladı. 

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ziyareti kapsamında Kuzey Horasan eyaletinde birçok projenin açılışını yapacaklarını da belirtti. 

Yorumlar (0)