ABD'ye giden göçmen konvoyuna Meksika engeli!

Meksika güvenlik güçleri, Afrika, Karayip ve Güney Amerika ülkelerinden ABD'ye giden göçmen konvoyuna engel oldu. 

DÜNYA 14.10.2019, 15:35
ABD'ye giden göçmen konvoyuna Meksika engeli!

Meksika'nın güneyindeki Tapachula kentinde Afrika, Karayip ve Güney Amerika ülkelerinden gelerek ABD'ye gitmek üzere kuzeye hareket eden ve yüzlerce göçmenden oluşan konvoy, güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Geçiş vizesi almak üzere aylardır ülkede bekleyen çoğunluğu Afrikalı göçmenlerden oluşan grup, konvoy halinde yürüyerek kuzeye ilerlemeye başladı. Grup, kentin 32 kilometre kuzeyinde polisin ve ulusal muhafızların müdahalesi ile karşılaştı.

Otobüslere bindirilen göçmenler, tekrar Tapachula'ya getirildi.

Meksika, son aylarda kendi toprakları üzerinden ABD'ye düzensiz göç akışını engellemeye yönelik çabalarını artırdı.

Ne olmuştu?

Orta Amerika'dan ABD'ye gitmek üzere yola çıkan ve 7 binden fazla kişinin bulunduğu göçmen konvoyu, geçen yıl aralık ayında Meksika topraklarından ilerleyerek kuzeyde bulunan sınır kenti Tijuana'ya varmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak üzere yola çıkan göçmen konvoyundan hiç kimsenin, mahkeme emri olmaksızın ülkeye alınmayacağını ifade etmişti. 

ABD ve Meksika hükümetleri arasında varılan "Meksika'da Kal" mutabakatı çerçevesinde Meksika üzerinden ABD'ye göç başvurusunda bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının başvuru işlemleri sonuçlanana kadar sınır kenti Tijuana'da ikamet etmesi istenmişti.
 

Yorumlar (0)