ABD yaptırımları hastaları öldürecek

ABD yaptırımları nedeniyle yüzlerce hastanın ölümün eşiğine geldiğini belirten İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, "Washington'un yaptırımları, İran vatandaşları için ilaç ve tıbbi malzeme tedarikini imkansız hale getirmiştir" dedi.

DÜNYA 01.01.2020, 11:45
ABD yaptırımları hastaları öldürecek

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin yaptırımları yüzünden Mukopolisakkaridoz (MPS) hastalarının tedavisi için gerekli ilaçların temin edilemediğini dolayısıyla yüzlerce İranlı çocuğun ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom'a hitaben yazdığı mektupta, Amerika'nın tek taraflı yaptırımlarının ilaç ve tıbbi malzeme tedarikini engellediğini kaydetti.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, yaptırımların ilaç ve gıda ticaretini engellemediğini savunan Amerikalı yetkililerin aksine, tek taraflı bankacılık yaptırımları sebebiyle uluslararası şirketlerin İran'a ilaç ve tıbbi malzeme satmadığını dile getirdi.

ABD yaptırımlarının İran halkını hedef aldığını belirten İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, "Sizin de bildiğiniz gibi İranlılar, ABD tarafından sürdürülen ekonomik savaşın kurbanı oldu. Washington'un yaptırımları, İran vatandaşları için ilaç ve tıbbi malzeme tedarikini imkansız hale getirmiştir." ifadelerini kullandı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Adhanom'a hitaben, "İlaçları tedarik edilemeyen MPS hastası yüzlerce İranlı çocuğun ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bilgisini size vermek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)