ABD ve Meksika'dan Türkiye'ye 221 personel

ABD ile Meksika, Türkiye'deki deprem bölgesinde çalışmaları için görevlendirdikleri personelleri Türkiye'ye gönderecek. ABD'den 76 personel ve arama kurtarma 6 köpeği, Meksika'dan da 145 personel gelecek.

DÜNYA 07.02.2023, 08:54 08.02.2023, 09:13 Hakan Öksüz
ABD ve Meksika'dan Türkiye'ye 221 personel

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye gönderilmek üzere çeşitli ülkeler tarafından ekipler hazırlanmaya başlandı. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Yöneticisi Samantha Power, deprem bölgesindeki çalışmalara yardım etmeleri için iki farklı itfaiye birimine ait personeli görevlendirdiklerini söyledi.

ABD'den 76 personel ve 6 köpek

Personellerin Afet Yardım Müdahale Ekibi (DART) olarak görevlendirildiğini duyuran Power, yazılı açıklamasında, "Deprem haberiyle yıkıldım. Türkiye ve Suriye bölgesini son bir asırdır vuran en güçlü deprem buydu. Binlerce kişi yaşamını yitirdi, binlercesi kurtarılmayı bekliyor. Türk yetkililerle koordinasyon içinde çalışacak bir afet müdahale ekibi belirlendi. 76 üyeden oluşan ekipte 6 arama kurtarma köpeği bulunuyor. USAR ekibini taşıyacak uçak, Maryland'deki Dover Askeri Üssü'nden kalkacak ve İncirlik Hava Üssü'ne gidecek." dedi.

Meksika'dan Türkiye'ye 145 arama kurtarma elemanı

Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderme kararı alan ülkelerden biri de Meksika oldu. Deprem bölgesindeki çalışmalara katılmak üzere Deniz Kuvvetlerine bağlı 37 kişi, 93 Savunma Bakanlığı elemanı ve 15 Kızılhaç personelinin, Meksika Hava Kuvvetlerine ait bir uçakla Türkiye'ye geleceği bildirildi.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard'dan bir mesaj aldığını kaydeden Türkiye'nin Meksika Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, "İki ülkenin güçlü bir stratejik bağı var. Şimdi bu ortaklığın gücünü gösterme zamanı. Ülkemizin karşısında kaldığı bu zorlu durumda yardım eli uzatan Meksika makamlarına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)