ABD ve Japonya'dan birlikte ilk denizaltı tatbikatı

Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri, ABD ile birlikte ilk “denizaltı katılımlı” tatbikatın Güney Çin Denizi’nde başarılı şekilde düzenlendiğini duyurdu. 

DÜNYA 17.11.2021, 11:12 17.11.2021, 17:59
ABD ve Japonya'dan birlikte ilk denizaltı tatbikatı

Japonya ve ABD, Çin’in askeri varlığını artırdığı Güney Çin Denizi’nde, Çin’e göz dağı vermek amacıyla geçtiğimiz aylarda iş birliği protokolüne imza atmıştı. Bu protokol kapsamında iki ülke arasında, denizaltı katılımlı ilk askeri tatbikat düzenlendi. Güney Çin Denizi’nde düzenlenen ortak tatbikatı, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (MSDF) duyurdu.  



Anti-denizaltı talimi yapıldı 

Japonya’nın bir devriye uçağı ve iki destroyerinin katıldığı tatbikata, MSDF’ye ait bir denizaltı da gönderildi. Tatbikatın iki ülke açısından da olumlu sonuçlandığını aktaran MSDF, Amerika’ya ait bir devriye uçağı ve bir destroyerin de anti-denizaltı taliminin yapıldığı tatbikatta yer aldığını açıkladı. 

Çin’in bölgede ve denizdeki askeri varlığını artırmak amacıyla düzenlediği eylemlere bir cevap niteliğinde olan bu tatbikatta hedefin “Serbest ve Açık Hint-Pasifik Vizyonu” olduğu belirtildi. 

Yorumlar (0)