ABD ve İsrail şokta! Rusya'dan bunu beklemiyorlardı

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patrushev, İran'ı savunarak ABD ve İsrail'de şok etkisi yarattı.

DÜNYA 25.06.2019, 15:06
ABD ve İsrail şokta! Rusya'dan bunu beklemiyorlardı

Batı Kudüs'te düzenlenen Amerika-Rusya-İsrail üçlü güvenlik zirvesine katılan Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patrushev'in burada gazetecilere verdiği demeçte İran'ı savunması Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail'de soğuk duş etkisine sebep oldu. 

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patrushev, Suriye'deki durumun ve bölgedeki İran etkisinin masaya yatırıldığı üçlü zirvenin ardından yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'i Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulunmasına teşvik etmeye davet etti.

Son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in İran'a karşı yürüttüğü propagandaya da değinen Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patrushev, İran'ın bölgenin güvenliğine tehdit oluşturduğu gibi gösterilmeye çalışılması ya da uluslararası terör gruplarıyla karşılaştırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Batı Kudüs'te düzenlenen Amerika-Rusya-İsrail üçlü güvenlik zirvesinde Suriye'nin durumu ve İran'ın bölgedeki rolü masaya yatırıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun başkanlık ettiği zirveye, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patrushev'in yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben-Shabbat katıldı.

Yorumlar (0)