ABD ve İsrail'den "kime" gözdağı!

ABD ve İsrail, uzun menzilli füze denemesi yaparak "düşmana" gözdağı verdi.

DÜNYA 13.08.2020, 14:27
ABD ve İsrail'den "kime" gözdağı!

Dün gece yarısı İsrail ve ABD, Alaska eyaletinde "Arrow (HITS) 2" uzun menzilli anti-füze sistemini test etti.

Füze denemesinin son derece başarılı olduğunu duyuran İsrail Savunma Bakanlığı, Savunma Bakanlığının Savunma Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğüne bağlı İsrail Füze Savunma Dairesi'nin, Amerika Birleşik Devletleri Füze Savunma Dairesi ve İsrail Hava Kuvvetleri birlikte Arrow-2 sisteminin testini Alaska eyaletinde gerçekleştirdiğini bildirdi.

Açıklamada, söz konusu füze denemesinin, İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından yönetildiği ve İsrail'in merkezinde bulunan bir tesiste gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Arrow-3 sistemi geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaletinde test edilmişti. Arrow-2 sistemi ise, deneme sırasında, karadan karaya uzun menzilli bir füzeyi durdurmayı başardı."

Netanyahu'dan "düşmana" gözdağı

"Arrow-2" sisteminin başarılı bir şekilde test edilmesinden dolayı Savunma Bakanlıklarını tebrik eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in düşmanları ve İsrail'in kötülüğünü isteyenlerin, İsrail devletinin her türlü tehdide hazır olduğunu bilmesini istedi.

İsrail'in sahip olduğu savunma sistemleri

Kısa ve uzun menzilli füze savunma sistemlerine sahip olan İsrail,  kısa menzilli füzeler için "Demir Kubbe", "Arrow-2" ve "Arrow- 3" füze savunma sistemini kullanıyor.

Yorumlar (0)