ABD ve Fransa’dan gerilimi artıracak hamle: Tayvan’a gidiyorlar

5 Fransız milletvekilinden oluşan bir heyet ile ABD Kongresi üyelerinin yer aldığı farklı bir heyetin, bu hafta Tayvan'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Söz konusu ziyaretin, gerilimi tırmandıracağı belirtiliyor.

DÜNYA 07.09.2022, 09:15 07.09.2022, 09:39
ABD ve Fransa’dan gerilimi artıracak hamle: Tayvan’a gidiyorlar

ABD ve Çin arasındaki Tayvan gerilimi sürerken, ABD'li ve Fransız siyasilerden oluşan 2 heyetin, bu hafta Tayvan’ı ziyaret edeceği öne sürüldü.

Gerilimi tırmandıracak bir ziyaret daha

Tayvan Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, yarın Fransız heyetinin Tayvan’ı ziyaret edeceği ve 12 Eylül’e kadar ülkede kalacakları aktarıldı. Bakanlık, 5 milletvekilinden oluşan Fransız heyete Senatör Cyril Pellevat’in başkanlık yapacağını ve heyetin, Tayvan lideri yardımcısı William Lai ile bir görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

ABD'li heyet de Tayvan'a gidiyor

ABD basınında çıkan haberlerde, iki partiden yetkililerin yer alacağı ABD’li heyete Temsilciler Meclis üyesi Demokrat S. Murphy’nin başkanlık yapacağı ve heyetin yarın Tayvan’a gitmesinin beklendiği aktarılarak, cuma gününe kadar heyetin, ülkede kalmasının beklendiği belirtildi. ABD heyetinin diğer üyeleri arasında ise Cumhuriyetçi Scott Franklin, Andy Barr, Joe Wilson, Darrell Issa, Kat Cammack, Claudia Tenney ve Demokrat Kaiali’i Kahele'nin yer almasının beklendiği ifade edildi.

ABD’li senatör, Tayvan lideri ile görüşmüştü

ABD Ticaret ve Silahlı Hizmetler Komitesi’nde görevli olan Senatör Marsha Blackburn, Çin’in Tayvan konusundaki baskı ve tehditlerine karşın 26 Ağustos’ta Tayvan’a 3 günlük ziyaret gerçekleştirmiş, Tayvan lideri Tsai İng-wen ile görüşmüştü.

Yorumlar (0)