ABD, ülkeye girişleri durdurdu!

Amerika Birleşik Devletleri, yeni tip konronavirüsün (Covid-19) Latin Amerika'daki merkezi Brezilya'dan ülkeye girişleri durdurdu.

DÜNYA 25.05.2020, 08:44 25.05.2020, 09:58
ABD, ülkeye girişleri durdurdu!

Trump yönetimi, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının Latin Amerika'daki merkez üssü konumuna gelen Brezilya'dan ABD'ye girişlerin durdurulduğunu duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Brezilya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne girişlerin askıya alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, "Başkan (Donald Trump) bugün, son 14 gündür Brezilya'da bulunan yabancı kişilerin Amerika Birleşik Devletleri'ne girişlerini askıya alarak ABD'yi korumak için kararlı bir adım attı." dedi.

Brezilya'daki vaka sayısının 310 bini geçtiğini anımsatan Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Brezilya'nın dünyada en fazla vakaya ev sahipliği yapan ülkeler arasında olduğunun altını çizdi.

Brezilya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne gelmek isteyen kişilerin ABD'deki salgını daha da artırmasından endişe duyduklarını belirten Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, söz konusu seyahat kısıtlamasından Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının etkilenmeyeceğini ve ABD ile Brezilya arasındaki ticaretin süreceğini ifade etti.

Brezilya Rusya'yı da geçti

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili verileri derleyen "Worldometers" adlı internet veri sitesinde yer alan güncel bilgilere göre Brezilya, Rusya'yı dün geride bırakarak 357 bin 839 vaka ile Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından 2. sıraya yükseldi. Brezilya'daki yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı can kaybı sayısı ise 22 bin 500 olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)