ABD, Ukraynalı askerleri eğittiğini açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Almanya’da bulunan askeri bir üste Ukraynalı askerleri eğittiklerini duyurdu. 

DÜNYA 30.04.2022, 10:12 03.05.2022, 11:04
ABD, Ukraynalı askerleri eğittiğini açıkladı

Basın açıklamasında dikkat çekici bilgiler paylaşan ve verilen eğitimlerin detaylarını aktaran Kirby, topçu ve radar eğitimi de dâhil olmak üzere Ukrayna askerleri ile birçok faaliyet gerçekleştireceklerinin altını çizdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan John Kirby, “Çok önemli bir günü yaşıyoruz. ABD Silahlı Kuvvetleri, Ukraynalı askerlere yönelik olarak Almanya’daki askeri üssünde eğitimlere başlamıştır. Bu haberi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kilit sistemler konusunda Ukraynalı dostlarımıza bilgilerimizi aktaracağız” şeklinde konuştu. 

“Eğitimlerimizi toplam 160 kişiden oluşan Florida Ulusal Muhafız Birliği verecek”

Eğitimi, Avrupa ve Almanya ile sağlanan işbirliğiyle hayata geçirdiklerini belirten Kirby, bundan sonraki çalışmaların da koordineli olarak süreceğini vurguladı. Kirby, “Eğitimlerimizi toplam 160 kişiden oluşan Florida Ulusal Muhafız Birliği verecek. Bildiğiniz gibi bu birliğimiz, savaştan kısa bir süre önce Ukrayna’dan ayrılmıştı. Pek çok alanda eğitimler gerçekleştirilecek. Topçu ve radar eğitimi gibi kilit sistemler bu tür savaşlarda hayati önem taşıyor” ifadelerini kullandı. 

“Ukrayna’daki bu eylemler, ahlak sahibi hiç kimsenin onaylayabileceği görüntüler değil”

Açıklamalarında Rus lider Vladimir Putin’e de ayrı bir parantez açan John Kirby, “Kendisinin mevcut psikolojik durumu hakkında konuşmak istemiyorum. Ukrayna topraklarında, Ukrayna vatandaşlarına yönelik olarak yapılan eylemler, ahlak sahibi hiç kimsenin onaylayabileceği görüntüler değil. Ukrayna’da yaşananları kendisi de görüyor ve bu yaşananlara bakıp kendisini rahat hissettiğine ihtimal vermiyorum. Eğer gerçekten ciddi bir devlet adamı ise bunu zaten yapamaz. Bu sebeple onun psikolojisini çözmek güç ancak sanırım herkes onun ahlak sorunu hakkında bir şeyler söyleyebilir” dedi. 

Yorumlar (0)