ABD Ukrayna'ya asker gönderecek mi? Beyaz Saray açıkladı

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Rusya'nın atacağı adımlara çok sert ekonomik yaptırımlarla cevap vereceklerini fakat Başkan Biden'ın hiçbir senaryoda Rus ordusu ile savaşmaları için Ukrayna'ya ABD askerleri sevk etmeyeceğini belirtti.

DÜNYA 24.02.2022, 01:32 24.02.2022, 17:24
ABD Ukrayna'ya asker gönderecek mi? Beyaz Saray açıkladı

Jen Psaki, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında Rusya-Ukrayna hususunda yaşanan son gelişmeleri yorumladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme olasılığının sürdüğünü kaydeden Psaki, ihtimal dahilindeki işgalin ne zaman gerçekleşeceğine dair zaman veremeyeceklerini dile getirdi.

Psaki, Ukrayna'yı hedef alan siber saldırılara ilişkin olarak şu an için Moskova'yı suçlayamayacaklarını ifade ederek, "Bu hususta Ukraynalı yetkililerle irtibat halindeyiz." dedi.

"Hiçbir durumda askerimizi göndermeyeceğiz"

Basın mensuplarının Rusya'nın Ukrayna'yı tümüyle işgal etmesi halinde ABD'nin ne yapacağına yönelik sorusu üzerine Beyaz Saray Sözcüsü, "Daha kaç defa söyleyeceğim bilemiyorum fakat hiçbir senaryoda Biden ABD askerlerini Ruslar ile savaşması için göndermeyecek." yorumunda bulundu.

Psaki, Rusya'nın tansiyonu artırması halinde ABD'nin Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayacağına ve Ukrayna'ya yardım etmeyi sürdüreceğine işaret ederek, "Ruslar ile savaşmayacağız ve askerlerimizi bölgeye göndermeyeceğiz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)