ABD, Türk konvoyuna saldırıyı kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, dün Suriye'nin İdlib kentinde Türk askeri konvoyuna yönelik gerçekleştirilen hava saldırısını kınadı.

DÜNYA 20.08.2019, 09:14 20.08.2019, 09:19
ABD, Türk konvoyuna saldırıyı kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Suriye'nin İdlib kentindeki 9 Numaralı Gözlem Noktası'na intikal etmekte olan Türk askeri konvoyunu ve İdlib'deki sivilleri hedef alan hava saldırılarına ilişkin Twitter hesabından yazılı açıklamada bulundu.

Türk askeri konvoyuna yönelik gerçekleştirilen hava saldırısını 'pervasız' olarak nitelendiren Ortagus, şu ifadeleri kullandı:

"Esed rejimi ve müttefikleri İdlib'de sağlanan ateşkese hemen geri dönmelidir. Bugün Türk konvoyuna düzenlenen pervasız hava saldırısı; sivillerin, insani yardım kuruluşu çalışanlarının ve Suriye'nin altyapısının acımasızca hedef alındığı saldırıları izliyor. Bu şiddeti kınıyoruz. Şiddet son bulmalı."

"Bölgenin güvenliği için ciddi tehlike yaratıyor"

​Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, "Türk askeri konvoyuna yönelik hava saldırısı ve saldırının neden olduğu zayiat, son derece endişe verici." dedi.

Dujarric, İdlib'deki şiddetin yalnızca insani bir sorun olmadığını, bölgenin güvenliği için de ciddi bir tehlike yarattığını bildirdi. 

Yorumlar (0)