ABD test etti: Patlama 3.9 şiddetinde deprem meydana getirdi

ABD donanması, Florida sahili açıklarındaki USS Gerald R Ford uçak gemisinin yakınlarında 18 tonluk bir bomba patlatarak şok testi yaptı. Patlamanın 3.9 büyüklüğünde depreme sebep olduğu öğrenildi.

DÜNYA 21.06.2021, 18:17 22.06.2021, 14:10
ABD test etti: Patlama 3.9 şiddetinde deprem meydana getirdi

ABD donanmasınca Florida eyaleti açıklarında yapılan USS Gerald R Ford uçak gemisinin şok testine ait görüntüler seyredenleri hayrete düşürdü. Dünyanın en yeni ve en büyük uçak gemilerinden ABD donanmasına ait USS Gerald R Ford’un savaş şartlarına dayanma yeteneklerini değerlendirmek için Florida sahilinin yaklaşık 161 kilometre açıklarında şok testi yapıldı. USS Gerald R Ford’un yakınlarında 18 tonluk büyük bir bomba infilak ettirildi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, söz konusu patlamanın 3.9 büyüklüğünde bir depreme sebep olduğunu bildirdi.

Savaş ortamına hazırlanıyor

Donanma yetkilileri, "ABD donanması, savaş gemilerimizin savaş esnasında karşılaşabilecekleri zorlu şartlar altında, zorlu görev ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürebileceğini doğrulamak amacıyla patlayıcı kullanarak yeni gemi tasarımlarının şok testleri yürütüyor. Geminin savaş şartlarına dayanacak bir şekilde sertleştirilmesini sağlamak için gelişmiş bilgisayar modelleme çözümleri, analizler ve testler kullanılarak tasarlanan bu şok testleriyle geminin şok sertliğini doğrulanıyor." sözlerini sarf etti.

Uçak gemisi testlerin ardından tersaneye çekilerek inceleme altına alınacak.





Yorumlar (0)