ABD tarihindeki en yüksek miktar: Yeni askerlere 50 bin dolar ikramiye

Salgın sürecinde yeterli sayıda asker toplayamayan ABD ordusunun, orduya katılacak olana yeni askerlere 50 bin dolara varan ikramiye verileceği belirtildi.

DÜNYA 13.01.2022, 10:56 14.01.2022, 09:35
ABD tarihindeki en yüksek miktar: Yeni askerlere 50 bin dolar ikramiye

Kovid-19 salgını sebebiyle ABD'de asker toplama konusunda problem yaşandığı için ABD Kara Kuvvetleri, orduya 6 yıllığına katılan vasıflı askerlere 50 bin dolara varan katılım ikramiyesi verecek.

“Asker toplamada problem yaşadık”

Kara Kuvvetleri Askerlik Dairesi Komutanı Tümgeneral Kevin Vereen’in konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kovid-19 pandemisinin son iki senede rekabetçi bir iş piyasasının çıkmasına sebep olduğunu, ABD ordusu için bunun, asker toplama konusunda problem yaşattığını dile getirdi.

Kara Kuvvetleri'ne asker toplama hususunda zor bir döneme girildiğini belirten ABD'li komutan, ilave paranın haricinde birkaç değişikliğin nitelikli kişileri askere kaydolmaya ikna edeceğine inandıklarını ifade etti.

Vereen, “2020'nin başlarında okulların kapatıldığı Kovid-19 pandemisinin etkilerini hâlâ görüyoruz. Bu sebeple yüz yüze temas olmadığından genç erkek ve kadınlardan oluşan büyük bir sınıfı yitirdik." açıklamasını yaptı.

“50 bin dolara kadar ikramiye”

Son iki senede görevde bulunan askerlerin büyük bir bölümünün askerde kalma kararı aldığını söyleyen Vereen, 485 binlerde olan Kara Kuvvetleri askeri personel sayısını bu düzeyde tutmak için geçen sene olduğu gibi bu sene de 57 bin 500’e yakın yeni asker alımı yapacaklarını belirtti.

ABD'li general, ihtiyaç duyulan alanlarda vasıflı olanların, 6 seneliğine asker olarak Kara Kuvvetlerine katılması halinde 50 bin dolara varan miktarlarda ikramiye alacağını aktardı.

Kademeli bir ikramiye verileceğini ifade eden Vereen, mesleklere göre miktarın değişeceğini belirtti.

Vereen, sinyal istihbaratı, özel kuvvetler, füze savunma ve savaş alanı silah operasyonlarını koordine etmekle görevli atış kontrol gibi mesleklere maksimum ikramiye olarak belirlenen 50 bin dolar verileceğini, istihbarat analisti, piyade, askeri polis, muharebe sıhhiyesi, muharebe mühendisi gibi kişilere ise yüksek bir tutarın taahhüt edildiğini söyledi.

Askerliğin zorunlu olmadığı ABD'de, askeri meslek personelinin haricinde kalan askerler süreli bir şekilde istihdam ediliyor.

Yorumlar (0)