ABD tarihinde bir ilk: Zahid Quarishi ilk Müslüman yargıç olarak atandı

ABD'nin New Jersey eyaletinde bir süredir hakim olarak görevini sürdüren Pakistan kökenli Zahid Quraishi, ilk Müslüman Bölge Yargıcı olarak göreve atandı.

DÜNYA 11.06.2021, 10:22 12.06.2021, 17:48
ABD tarihinde bir ilk: Zahid Quarishi ilk Müslüman yargıç olarak atandı

Amerikan Senatosu, New Jersey eyaletinde Zahid Quraishi'yi bölge yargıcı olarak atadı.

ABD tarihinde ilk Müslüman federal yargıç

Bu atamayla birlikte ABD tarihinde ilk kez, anayasanın 3. maddesinde yer alan ayrıcalıklı haklara sahip olan bir Müslüman, federal yargıç olarak atandı.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, kararın oylamasından önce atamaya ilişkin "Sadece demografik olarak değil, profesyonel çeşitliliği de genişletmeliyiz ve Başkan Joe Biden'ın bu anlamda benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Zahid Quraishi, ABD tarihinde 3. Madde federal yargıcı görevine atanan ilk Amerikalı Müslüman olacak." sözleriyle Zahid Quraishi'nin bu göreve atanmasının önemine vurgu yaptı.

Zahid Quraishi’nin önceki görevleri

ABD Başkanı Biden tarafından aday gösterilmesinin ardından ilk Müslüman Bölge Yargıcı olmasına imkan tanınan Zahid Quraishi, New Jersey eyaletinde sulh hakimi göreviyle başarılı bir kariyere sahip.

ABD İç Güvenlik Bakanlığında bir dönem başdanışman yardımcısı olarak da çalışan Müslüman yargıç, 2004-2006 seneleri arasında askeri savcı göreviyle, ABD ordusunda yüzbaşı rütbesini elde etmişti.

Yorumlar (0)