ABD tam bir barbar! Su-35 tehdidi

Yamyam doğan, gelişimi süresince barbar kalan ABD, Trump dönemi ile birlikte kabadayı tavrını iyice artırdı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Su-35 tipi savaş uçağı alımına ilişkin müzakere yapması üzerine Mısır yönetimine yaptırım tehdidinde bulundu.

DÜNYA 21.11.2019, 15:21 21.11.2019, 15:22
ABD tam bir barbar! Su-35 tehdidi

Mısır'ın Rusya ile Sukhoi şirketi üretimi olan Su-35 tipi savaş uçağı müzakereleri konusunda Anadolu Ajansı (AA) muhabirine açıklama yapan fakat isminin açıklanmasını istemeyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Mısır'a yönelik uyarıyı ve sebebini açıkladı.

"Amerika'nın Hasımları..."

İsminin açıklanmasını istemeyen ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, şu ifadeleri kullandı:
"Müttefik ve ortaklarımızı, Amerikanın Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasasının (CAATSA) 231'inci bölümündeki yasal yaptırımlardan kaçınmak üzere Rusya ile yaptıkları işlemlerden vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz."

Daha önceki açıklamalara atıfta bulundu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin bu konuda tavrının net olduğunu söyleyen Amerikalı Dışişleri yetkilisi, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığının Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşarı Clarke Cooper'ın Mısır konusundaki açıklamalarını hatırlattı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığının Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşarı Clarke Cooper, Dubai Havacılık Fuarında yaptığı açıklamada "yaptırımları" hatırlatarak, "Onlar (Mısır) bunu zaten biliyor. Bu onlara yaptırım uygulamamız ve gelecekte Amerika'dan yapacakları silah alımlarını kaybetmeleri riskini beraberinde getiriyor." demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığının Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşarı Clarke Cooper açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullanmıştı:
"Dürüst olmak gerekirse, Kahire'nin Amerika'da kovaladığı fırsatlar var. Yıllardır Mısır ile stratejik bir ilişkimiz var. Mısır bölgesel güvenlikte önemli bir garantör ve tedarikçi olmuştur. Mısır'ın terörle mücadelesini takdirle karşılayan başka komşuları da var. Mısır'ı, bunu nasıl başardığı konusunda düşünmeye teşvik ediyoruz."

Yorumlar (0)