ABD, Suriye'deki petrol sahalarına göz dikti!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde olan petrol sahasına takviye askerî güç konuşlandırdı. Pentagon, İran destekli güçlerin yakınında bulunan Bagoz'da da yeni bir üs kuracak.

DÜNYA 26.10.2019, 17:01 26.10.2019, 17:08
ABD, Suriye'deki petrol sahalarına göz dikti!

ABD yönetimi, Suriye'nin doğusunda YPG/PKK işgalinde olan petrol sahalarında askerî varlığını güçlendirmeye karar verdi ve bölgeye ilk takviye güç sevkiyatını yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kürtler (YPG/PKK) için petrol yataklarına doğru gitmeye başlamalarının zamanıdır." ifadelerine yer vermişti. 

Bunun üzerine ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) da açıklama gelmişti. Pentagon, Suriye'nin doğusunda bulunan petrol yataklarını korumak anacıyla bölgeye askerî takviyede bulunacaklarını bildirmişti. 

Deyrizor'da güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD ordusunun Irak'ta konuşlu unsurlarından ayrılan bir askerî konvoy, Irak-Suriye sınırındaki El Yarubiyye kapısına sabah saatlerinde vardı. Askerî konvoy, buradan geçerek Deyrizor ilinin güneydoğusunda bulunan El Ömer petrol sahasına ulaştı.

Konvoyda, personel taşıyıcı ve tankların bulunduğu en az 30 zırhlı araç görüldü.

El Ömer sahası, terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında bulunuyor.

ABD yeni üs için hazırlanıyor

Öte yandan ABD ordusu, Deyrizor ilinin güneydoğusunda, Suriye-Irak sınırında inşa edeceği yeni bir üs için arazi yeri belirledi. Yeni üssün Deyrizor'un Bagoz bölgesinde inşa edileceği tahmin ediliyor.

ABD, Deyrizor'un farklı noktalarında üs ve askerî noktalara sahip. Üslerin en büyüğü ise El Ömer petrol sahasında bulunuyor.

İnşa edilmesi beklenen yeni üssün konumu, Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı teröristlerin kontrolündeki Bukemal ilçesine yakın olması sebebiyle stratejik önem taşıyor.
 

Yorumlar (0)