ABD, Somali’de katliama devam ediyor

Dünya pandemi nedeniyle ABD'deki ölümlere üzülürken ve Amerika'nın düşman gördüğü Çin ve Rusya gibi ülkeler ABD'ye yardım gönderirken Amerikan ordusu Somali'de katliamlarına devam ediyor.

DÜNYA 01.04.2020, 13:53
ABD, Somali’de katliama devam ediyor

Uluslararası Af Örgütü, Amerika Birleşik Devletleri’nin şubat ayında Somali’de gerçekleştirdiği hava saldırılarında 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 3 sivilin de yaralandığını bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda, AFRICOM (Amerika Birleşik Devletleri Afrika Komutanlığı), şubat ayında gerçekleştirdiği iki saldırıda sivilleri öldürmek ve yaralamakla suçlandı.

Akşam yemeği yiyen aileyi vurdu

Örgütün raporunda, 2 Şubat’ta Orta Cuba’da gerçekleştirilen saldırıda akşam yemeğine oturmuş bir ailenin hedef alındığı, bu saldırıda 18 yaşındaki bir kızın hayatını kaybettiği ve çocuklar da dahil 3 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bu saldırıdan üç hafta sonra yapılan başka bir bombalamada ise Harmuud Telekom’da çalışan bir işçinin hayatın ıkaybettiği vurgulanan raporda, “Somali’de ABD ordusunun gizli hava savaşı yüzünden sivil kayıplar artmayı sürdürüyor.” denildi.

Uluslararası Af Örgütünün raporunda, bu savaşta zarar gören siviller için hiç kimsenin hesap vermediğinin altı çizildi.

Uluslararası Af Örgütü daha önce de Amerikan ordusunun sivilleri hedef aldığını duyurmuş, Amerika Birleşik Devletleri ise bu iddiaları kabul etmemişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 2020 yılının başından bu yana Somali'de 30’dan fazla hava saldırısı düzenledi.

Yorumlar (0)