ABD Savunma Bakanlığı: “Türkiye’nin Afganistan’daki rolü için minnettarız” 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Kabil Havalimanı hakkında ABD ve Türkiye’nin hala görüşme halinde olduğunu fakat her şeye rağmen Türkiye’nin, bölgedeki sorunları çözmeye dair istekleri için minnettar olduklarını belirtti. 

DÜNYA 13.07.2021, 07:38 13.07.2021, 17:57
ABD Savunma Bakanlığı: “Türkiye’nin Afganistan’daki rolü için minnettarız” 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Kabil Hamid Karzai Havaalanı’nın “güvenli işletilmesi” hakkında Türkiye’nin hem ABD hem de Afganistan’a destek verdiğini belirterek, “Karzai Havaalanı hakkındaki görüşmelerimiz Türkiye ile devam ediyor. Bu konuda gözler, Türklere çevrilmiş durumda. Burada hala askerlerimiz bulunuyor fakat çekilme tamamlandıktan sonra askerlerimizin oradaki durumları da değerlendiriliyor.” şeklinde konuştu. 



Lloyd Austin ve Hulusi Akar sıcak temaslarını sürdürüyor 

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bölge ve havaalanı hakkındaki sıcak temaslarını hala sürdürüyor. Öte yandan Kirby, Türkiye ve ABD arasında herhangi bir anlaşmazlığın söz konusu olmadığını ve yalnızca bazı gerekliliklerin görüşülmesi gerektiğini belirterek iki ülke arasında oldukça verimli konuşmalar yapıldığını aktardı. 



“Türklere kimin yardım edeceği konusunu görüşüyoruz” 

Kirby: “Tüm ABD ve NATO güçleri Afganistan’dan çekildikten sonra bölgede kalan Türklere kimin ve ne şekilde yardım edeceği konusunu görüşüyoruz. Bu konuda düzenlemeler yapılması gerekiyor.” 

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price da geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, “Afganistan’daki geniş güvenlik durumu ve geri çekilmemiz hakkında Türkiye’nin yapıcı bir rolü ve diplomatik bir desteği var. Bu adımları memnuniyetle karşılıyoruz.” şeklinde konuşmuştu. 

Yorumlar (0)