ABD Savunma Bakanı: Asker son çare devreye girmeliydi!

ABD Savunma Bakanı Esper, Floyd protestolarında güvenliğin sağlanması için ordunun sokağa inmesinin doğru olmadığını vurgulayarak İsyan Yasası'na uygun hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

DÜNYA 03.06.2020, 19:11
ABD Savunma Bakanı: Asker son çare devreye girmeliydi!

Siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle yaşamını yitirmesinin ardından ülkede başlayan protestolar 10. günde de sürüyor.

Pazartesi günü ülkenin Genelkurmay Başkanı ve Trump'ın arkasında yürüyerek protestolarda yakılan bir kiliseye gitmesi ve Washington'daki askeri helikopterlerin alçak uçuş yapması sebebiyle eleştirilere maruz kalan Savunma Bakanı Esper bugün kameraların karşısına geçti.

Esper: Asker son çare olarak devreye girmeliydi

Esper Ulusal Muhafızların siyasi otoriteye destek olmasının daha uygunluk taşıdığı fakat askerin en son çare olarak devreye girmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yaşanan olayların ardından ABD ordusunun olaya dahil olması konusunda açıklama yapan Esper, askerin en zor durumlarda kullanılması gerektiğini ve şu anda böyle bir durum bulunmadığını kaydetti. Çözüm olarak ise Esper İsyan Yasası'nın devreye alınması gerektiğini kaydetti.

İsyan yasası nedir?

İsyan yasası 1807 yılında çıkarıldı ve karışıklık durumlarında kolluk kuvvetleri yetersizse ordunun sokağa çıkmasına izin veriyor. 

Yorumlar (0)