ABD polisinden orantısız şiddet! Nefes alamadılar 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Beyaz Saray yakınlarında gerçekleştirilen ırkçılık karşıtı protestolar sorasında polisin orantısız şiddet uyguladığı görüldü. Göstericilerin, biber gazı nedeniyle nefes almakta güçlük çektiği görüldü. 

DÜNYA 28.08.2020, 11:34
ABD polisinden orantısız şiddet! Nefes alamadılar 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) polis şiddeti sona ermiyor.

Milyonlarca kişi, siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ırkçılık karşıtı protesto gösterileri düzenlemeye başlamıştı. Protestocular, uzun süredir sokaklarda polis şiddetine ve ırkçılığa karşı sloganlar atarak tepkilerini belli ediyor. 

Wisconsin eyaletinde siyahi Jacob Blake'in de polis tarafından sırtından vurulması ve söz konusu kişinin felçli kalması, bardağı taşıran son damla oldu.

Dün akşam Washington'da polis şiddetine ve ırkçılığa karşı bir protesto daha düzenlendi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın 3 Kasım günü gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerine aday olmasına ve güvenlik güçlerine verdiği desteğe tepki gösteren birçok kişi, Beyaz Saray yakınlarında adalet istedi. 

Güvenlik güçleri, protestoculara sert müdahalede bulundu. Beyaz Saray yakınlarında bir araya gelen protestocuları dağıtmayı hedefleyen polisin, yoğun biber gazı kullandığı görüldü. Polis ile protestocular arasında ciddi anlamda arbede çıktı. 

Protestocuların yoğun biber gazı sebebiyle nefes almakta güçlük çektiği görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) polisi tarafından kullanılan orantısız şiddet ise sosyal medyada sert eleştirilere maruz kaldı. 

Yorumlar (0)