ABD polisi otoyolda silahsız adama kurşun yağdırdı: O anlar kamerada...

Amerika Birleşik Devletleri'nde 9 polis otoyolun ortasında iddialara göre silahı olmayan bir adama kurşun yağdırdı. O anlar amatör kamera tarafından kaydedildi.

DÜNYA 28.01.2022, 18:45 28.01.2022, 19:13
ABD polisi otoyolda silahsız adama kurşun yağdırdı: O anlar kamerada...

Amerika Birleşik Devletleri Nashville’de 9 polis, yaya olarak durduğu otoyolundan çekilmesi için uyarı yaptığı silahsız adama ateş açtı. Korkunç anlar amatör kameraya anbean yansıdı.

Sivillere dair uyguladığı tutumuyla sıkça tepki çeken Amerika Birleşik Devletleri polisi, bir defa daha gündemde. Tennessee eyaletine bağlı Nashville şehrindeki otoyolda araç ile seyir halinde olan polis, 37 yaşındaki Landon Eastep’in yol kenarında yürüdüğünü gördü.

Polis aracını durdurup Eastep’in yanına giderek yoldan çekilmesini istedi. Polis, Eastep yoldan çekilmeyince olay yerine destek ekibi çağırdı. Eastep, diğer polislerin yanında da otoyol kenarında durmayı sürdürünce polisler ikna edemeyince bir zaman sonra silahlarını çıkardı. Çevredekilerin cep telefonu kameraları tarafından kaydedilmiş olan görüntülerde Eastep elini kaldırdığı an 9 polis birden ateş açtı. Polislerin üstüne kurşun yağdırdığı Eastep yere yığıldı ve olay yerinde yaşamını yitirdi.

Görüntüler tepki topladı

Sosyal medya üzerinde hızla yayılan görüntüler tepki çekti. Nashville Polis Departmanı Sözcüsü Don Aaron, konuya dair yapmış olduğu açıklamada, Eastep’in sol elinde maket bir bıçak olduğu, vurulmadan önce otoyolda yürüdüğünü kaydetti. Sözcü, polislerin Eastep’i yatıştırmak için yaklaşık olarak yarım saat boyunca uğraştığını fakat Eastep’in sağ cebinin içinden bilinmeyen bir nesneyi aniden çıkarmasıyla 9 polis tarafından Eastep’e ateş edildiği kaydedildi. Aaron, nesnenin ne olduğunun bilinmediğini söyleyerek ateşli silah olmadığının altını çizdi.

Yorumlar (0)