ABD polisi küçük çocuğu sırtından vurarak öldürdü

ABD’de de polis memurluğu yapan Edsaul Mendoza, silahsız olduğu belirtilen 12 yaşındaki bir çocuğa sırtından ateş açarak öldürme suçuyla yargılandı.

DÜNYA 04.05.2022, 13:07 05.05.2022, 12:39
ABD polisi küçük çocuğu sırtından vurarak öldürdü

Birçok defa fazla bir şekilde güç göstermeleriyle ile gündeme düşen ABD polisi, bu defa da silahsız olduğu ifade edilen 12 yaşında olan bir çocuğu öldürmesiyle gündeme geldi.

Meydana gelen olayla ilgili olarak gerekli açıklamalar, Philadelphia Bölge Savcılığı tarafından kamuoyuna ifade edildi.

Yapılan açıklamalara göre, 26 yaşında olan polis memuru Edsaul Mendoza, ‘çocuğun yaşanan bir hırsızlık olayının içine olduğu düşüncesiyle’ izlediklerini ve gençlerin arasında yer alan 12 yaşında olan Thomas "TJ" Siderio'yu yanında silah olmadığını bilmesine rağmen öldürmesiyle ilgili olarak yargılandı.

Sebepsiz bir şekilde vurdu

Mart ayının ilk zamanlarında meydana gelen olayla alakalı yer alan kamera görüntülerinin, polis memuru Mendoza'nın Siiderio'yu ‘sebepsiz bir nedenle izlemeye başladığını ve silahı bulunmamasına rağmen onu sırtından vurduğunu’ kanıtlayacak şekilde olduğu açıklandı.

“Tehlikesiz olduğunu anlamış”

Philadelphia Bölge Savcısı olan Larry Krasner, yaptığı açıklamasında, “Polis memuru Mendoza, 12 yaşındaki Siderio'ya üç defa ateş açmış, daha sonra çocuğun silahının bulunmadığını fark ediyor ve bir tehlike bulunmadığını anlamasına rağmen yine de çocuğun sırtına ateş ediyor ve öldürüyor” dedi.

Duruşma yapılacak

Polis memuru Mendoza’nın vazifesinden el çektirilerek, geçtiğimiz pazar günü gözetim altına alınacağı ve 16 Mayıs’ta mahkeme tarafından duruşması sağlanacağı belirtildi.

Yorumlar (0)