ABD polisi bir siyahiyi daha öldürdü

Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahi bir vatandaş polis tarafından elinde bıçak taşıyıp dükkana girmeye çalıştığı gerekçesiyle vuruldu. 31 yaşındaki adam yaşamını yitirdi.

DÜNYA 24.08.2020, 01:20 24.08.2020, 10:57
ABD polisi bir siyahiyi daha öldürdü

Amerika Birleşik Devletleri'nde polis şiddetine bir yenisi daha eklendi.

46 yaşındaki siyahi Amerikalı George Floyd, 25 Mayıs tarihinde dolandırıcılık şüphesiyle birlikte Minneapolis'te gözaltına alınmış ve polis memuru Derek Chauvin'i uzun bir süre boyunca diziyle bastırması sebebiyle boğarak öldürmüştü.

Olayın ardından sosyal medyada yayılan görüntüler büyük bir tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede polis tarafından siyahilere yönelik şiddet tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve olayların başlamış olduğu Minneapolis'ten ülke geneline sıçramıştı.

Bir siyahiyi daha öldürdüler

Amerika genelinde olayların etkisi hala sürerken, polis şiddetinden dolayı bir siyahi Amerikalı daha hayatını kaybetti.

Louisiana eyalet polisi, cuma gecesi memurların bir markette bıçakla kargaşa yaratan 31 yaşındaki Trayford Peller'in başka bir dükkana girmeye çalışmasının ardından vurulduğunu açıkladı.

Bölge halkı sokağa çıktı

Pellerin'in ölümünün ardından dün bölgede protesto gösterileri yapıldı. Gece kalabalığı dağıtmak için polis sis bombası kullandı.

Michelle Pellerin'in annesi yaptığı yaptığı açıklamada oğlunun sosyal kaygı rahatsızlığından dolayı destek aldığını ve endişeye kapılıp memurlardan korkmuş olabileceğini kaydetti.

Öte yandan Pellerin'in avukatları adamın hayatını kaybetmesi üzerine dava açmaya hazırlanıyor.

Yorumlar (0)