ABD polisi "bilerek" otizmli çocuğu vurdu!

ABD'nin Utah eyaletinde bir anne, kriz geçiren 13 yaşındaki otizmli çocuğunu sakinleştirmeleri için polisten yardım istedi. Eve gelen polis otizmli çocuğu vurdu.

DÜNYA 22.09.2020, 14:20 23.09.2020, 09:41
ABD polisi "bilerek" otizmli çocuğu vurdu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Utah eyaletine bağlı Salt Lake şehrinde yaşayan 13 yaşındaki otizmli Linden Barton'ın avukatı Zach Weyher, Linden'ın vurulduğu anın polis kamerası kayıtları hakkında bilgi verdi.

Avukat Zach Weyher olayı şu şekilde aktardı:

"Linden Barton 13 yaşında bir otizmli. Linden Barton'ın annesi Golda Barton, 4 Eylül Cuma akşamı 911 Acil Yardım hattını arıyor ve ruh hali bozulan oğlunu tedavisi için hastaneye götürmek istediğini ancak bunu tek başına başarmasının mümkün olmadığını belirterek kriz girişimi uzmanlarından yardım istiyor. Kriz girişimi uzmanı polisler de otizmli çocuğu ikna edebileceklerini belirterek yardım etmeyi kabul ediyor.

Eve gelen polise önce anne Golda Barton durumu anlatıyor. Tam bu sırada Linden Barton polisleri görüyor ve bir anda çıldırıyor.

Anne Golda Barton ise polislere, 'Rozetinizi gördüğü için sizin kendisini öldüreceğini düşünüyor. Bu yüzden çıldırdı' diyor.

Çocuk korkudan evden çıkıp kaçmaya başlıyor. Polisler ise çocuğu patikada yakalıyor ve 'Yere yat' ikazında bulunuyor.

Linden Barton hem otizmli hem de bir çocuk. Yere yatmayınca polisler defalarca gerçek mermilerle ateş ediyor.

Linden Barton yere düşüyor ve iki kez 'İyi hissetmiyorum' diyor."

Polislerin vurduğu Linden Barton'ın hayatta kalmasının bir mucize olduğunu belirten avukat Zach Weyher, "Linden'ın onlarca kemiği kırılmış durumda. Organlarında da ciddi hasarlar var. Hayatta kaldığı için çok şanslı. Ne olursa olsun, her şeyden önce bu bir çocuk, bir otizmli ve üstelik silahsız bir çocuk. Polis, cezai bir suç için aranmadı. Linden'ın annesi çocuğunun akıl sağlığı sorunu için arandı. Polis de bunu bilerek geldi. Daha doğru ve daha iyi bir müdahale yapılabilirdi." diye konuştu.

Yorumlar (0)