ABD, ortak tatbikatı erteledi... Nedeni Kuzey Kore!

ABD, Güney Kore ile yapılması planlanan ortak askeri tatbikatı, Kuzey Kore'ye yönelik "iyi niyetlerin" nedeniyle, ertelediklerini açıkladı.

DÜNYA 17.11.2019, 23:24
ABD, ortak tatbikatı erteledi... Nedeni Kuzey Kore!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta gerçekleştirilen Asya Savunma Bakanları Konferansı'nda konuştu.

Bölgedeki gerilimin düşürülmesi gerektiğini belirten Esper, Güney Kore ile yapılması planlanan askeri harekatın ertelendiğini duyurdu.

Esper: "Bu bir taviz değil"

Ertelemenin Kuzey Kore'ye verilmiş bir taviz olmadığını belirten Esper, "Bu adım ABD ve Güney Kore'nin, nükleer silahlardan arınması ve diplomatik yola ağırlık vermesi konusunda Kuzey Kore'ye gösterdiği bir iyi niyettir." dedi.

Kuzey Kore'den yanıt geldi

Esper'in sözlerini yazılı olarak yanıtlayan Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Pyongyang'a yönelik "düşmansı tavırlarından" vazgeçmediği sürece "nükleer silah konusunda" pazarlığın söz konusu olmadığını belirtti.

"Bu provakatif askeri tatbikatlar, işgale hazırlıktır"

Ertelendiği açıklanan askeri tatbikat konusunda ise, "ABD ve Güney Kore ortaklığında yapılan bu provakatif askeri tatbikatlar, işgale hazırlıktır." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)