ABD ordusu, aşı yaptırmayan personeli ihraç edecek 

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı, çeşitli bahanelerle koronavirüs aşısı yaptırmayı reddeden personellerin ordudan ihraç edileceğini duyurdu. 

DÜNYA 03.02.2022, 10:08
ABD ordusu, aşı yaptırmayan personeli ihraç edecek 

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı, ordudaki koronavirüs aşılı askerlerin sayısını artırmak için yeni bir yöntem buldu. Daha öncesinde orduda binlerce kişinin çeşitli sebeplerle aşı yaptırmadığını belirten ABD Savunma Bakanlığı, harekete geçti. Kara Kuvvetleri’nden yapılan açıklamaya göre koronavirüs aşısı yaptırmayan ve yaptırmayı reddeden on binlerce asker en kısa zamanda aşı programına uymazsa ordudan ihraç edilecek. 



Karar, “zorunlu ayrılma” olarak duyuruldu 

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sekreteri Christine Wormuth tarafından yapılan açıklama şu yöndeydi: “Koronavirüse karşı aşı emrini reddeden ya da bekleyen kişilerden geçerli bir muafiyeti olmayan askerler hakkında zorunlu ayrılma işlemleri başlatılacaktır. Bu karara muvazzaf ve rezerv askerler ile harp okulları öğrencileri de dahildir.” 



Muafiyeti olanlar, geçici olarak muaf olacak 

İstisnai bir durumu olan, aşı karşısında muafiyeti olan kişiler (tıbbi veya dini muafiyet), geçici olarak aşıdan muaf tutulacak. Ancak dini ya da tıbbi muafiyetleri geçerli sayılmayan kişiler, 7 gün içerisinde aşı olmak zorunda kalacaklar. 1 Temmuz 2022 tarihine kadar olan süreçte emekliliklerini veya işten ayrılma süreçlerini tamamlayacak olan kişilerin aşı muafiyetleri geçerli sayılacak.  

Yorumlar (0)