ABD, 'o' 6 kişiyi arıyor! 10 milyon dolar ödül!

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’deki kritik altyapılara yönelik siber saldırılarda rolleri olduğu iddiasıyla Rus askeri istihbaratının 6 subayı ile ilgili bilgi verenlere Adalet İçin Ödül Programı (RFJ) çerçevesinde 10 milyon dolara yakın ödül vereceğini açıkladı.

DÜNYA 27.04.2022, 10:48 27.04.2022, 17:10
ABD, 'o' 6 kişiyi arıyor! 10 milyon dolar ödül!

ABD, kritik altyapılara karşı siber saldırılarda rolleri olduğu iddiası sonrasında Rus askeri istihbaratının 6 subayı için harekete geçti.

Yıkıcı eylemler düzenleyen 6 kişi aranıyor!

Bakanlıktan gelen açıklamada, "RFJ, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğüne bağlı olduğu belirtilen 6 subayın, ABD'nin altyapılarını etkileyen siber faaliyetlerinin olduğu bir suç komplosundaki rolleri ile ilgili bilgi arıyor." sözlerine yer verdi.

Açıklamada, söz konusu subayların, Rus hükümetinin kontrolü ya da talimatıyla hareket ettiği ifade edilerek, şu sözlere yer verildi:

“GRU görevlileri Sergey Vladimiroviç Detistov, Yuriy Sergeyevich Andrienko, Pavel Valeryevich Frolov, Artem Valeryevich Ochichenko, Petr Nikolayevich ve Anatoliy Sergeyevich Kovalev, kötü amaçlı, yıkıcı yazılımlar yayan ve yetkisiz erişim yoluyla kurban bilgisayarlara Rusya'nın stratejik menfaatleri için yıkıcı eylemler düzenleyen bir komplonun parçalarıydı. 6 kişinin tamamı, siber güvenlik personeli tarafından Telebots, Sandworm Team, Iron Viking ve Voodoo Bear olarak da adlandırılan GRU'nun 74455 No'lu biriminde görev alıyor."

10 milyon dolara kadar ödül!

Bakanlık, ayrıca Rus askeri istihbaratının 6 subayı ile ilgili bilgi verenlere Adalet İçin Ödül Programı (RFJ) çerçevesinde 10 milyon dolara yakın ödül vereceğini açıkladı.

Bunların, başta ABD başta olmak üzere 27 Haziran 2017'de dünya genelinde bilgisayarlara "NotPetya" olarak bilinen kötü amaçlı yazılımı bulaştıran personelden olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu saldırının, Batı Pennsylvania'daki ilaç üreticisi Heritage Valley Sağlık Sistemi ve ABD’nin diğer özel sektör kuruluşlarındaki tıbbi tesisler ile hastanelerin bilgisayarlarına zarar verdiği aktarıldı.

Söz konusu ekibin siber saldırılarının, ABD’de yaklaşık olarak 1 milyar dolar zarara yol açtığı ifade edilen açıklamada, 15 Ekim 2020'de federal bir mahkemede bu kişilerin "elektronik sahtekarlık, bilgisayar korsanlığı, kimlik hırsızlığı ve bilgisayarlara zarar vermekle” suçlandığı bildirildi.

Yorumlar (0)