ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi göreve başladı

Amerika'nın yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield, bugün ABD Dışişleri Bakanlığında yemin ederek büyükelçilik görevine resmen başladı.

DÜNYA 15.08.2019, 00:36
ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi göreve başladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield, bugün Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığında yemin ederek büyükelçilik görevine resmen başladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield'ın yemin törenine ilişkin Twitter'dan yazılı bir açıklama yaptı. 

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in yemin törenine katılmaktan keyif aldığını ifade eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Elçi Satterfield, bu pozisyona büyük tecrübe ve bilgi katacak. ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinde çıkarlarımızı temsil edecek Saaterfield'e sahip olduğumuz için şanslıyız." dedi.

ABD'nin en kıdemli diplomatlarından biri

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 2017 yılında göreve başlamasının ardından aynı sene içinde Türkiye'deki görev süresi dolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ı Afganistan Büyükelçisi olarak atamıştı. John Bass'ın Ankara'dan ayrılmasının ardından yaklaşık 1,5 sene Türkiye'ye büyükelçi ataması yapılmamıştı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 1,5 senenin ardından 16 Şubat'ta Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği için David Satterfield'ın adaylığını açıklamıştı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu da 28 Haziran'da Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Ankara Büyükelçiliği için daha önce ismi açıklanan David Satterfield'ın görevini onaylamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığının en kıdemli kariyer diplomatlarından biri olarak öne çıkan David Satterfield, 1980 yılından beri özellikle Orta Doğu'da birçok farklı görevde bulundu.

David Satterfield, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığında Yakın Doğu İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar olarak görev yaptığı dönemde Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Astana sürecine Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin gözlemcisi olarak katıldı.

Amerika'nın eski başkanı George W. Bush döneminin Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Irak'tan sorumlu kıdemli danışmanı olarak görev yapan David Satterfield, Lübnan, Suriye, Tunus ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerinde de birçok farklı görevde yer aldı.

Yorumlar (0)