ABD'nin ünlü bankası duyurdu: İşten çıkarma mevsimi

ABD merkezli Goldman Sachs bankasının Üst Yöneticisi (CEO) David Solomon, önümüzdeki gümlerde duyuracakları yeni işten çıkarmalar konusunda çalıştıklarını söyledi.

DÜNYA 29.12.2022, 16:45 30.12.2022, 09:53
ABD'nin ünlü bankası duyurdu: İşten çıkarma mevsimi

Banka çalışanlarına her sene geleneksel şekilde gönderilen sene sonu mesajında Solomon, günümüz ekonomik şartlarında dikkatli olmak ve kaynakları mantıklı şekilde kullanmanın önemli olduğunu belirtti.

“İnceleme ve araştırma sağlıyoruz”

Ocak ayında çalışan sayısının azaltılacağını ifade eden Solomon, "Büyük bir araştırma sağlıyoruz ve incelemeler devam ediyor. Ocak döneminin ilk yarısında çalışan sayımızda düşüş yaşanacağını tahmin ediyoruz. Ekonomik çalışmaları yavaşlatan maddi olanakların sıkılaştırılması da içerisinde olacak şekilde iş ortamında etkisini gösteren farklı etmenler bulunuyor. Liderlik takımımız adına odak noktası, şirketimizi bu ters rüzgarları geçirme noktasında hazırlamalıyız." dedi.

Edinilen bilgilere göre, Goldman Sachs'ın, karlılık planına ulaşabilme düşüncesiyle 4 bin kadar personelini işten çıkarmayı hedeflediğini, bunun önümüzdeki senenin ilk zamanlarında iş gücünde yüzde 8'e ulaşan bir kesintiye neden olabileceği belirtilmişti.

Yorumlar (0)