ABD'nin Ukrayna teklifine Yunanistan'dan ret!

İddialara göre ABD tarafından yapılan Ukrayna'ya ek silah yardımı gönderilmesi teklifi, Yunanistan tarafından reddedildi.

DÜNYA 07.04.2022, 01:35 07.04.2022, 17:50 Hakan Öksüz
ABD'nin Ukrayna teklifine Yunanistan'dan ret!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın 42'nci günü geride kaldı. ABD dâhil olmak üzere birçok ülke, Rusya'ya yönelik uyguladığı yaptırımları artırdı. Pek çok ülke Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya silah yardımı yaptı. Bunlardan biri de Yunanistan oldu. Ancak Yunanistan'ın, Ukrayna'ya ilave silah yardımı yapmayı reddettiği ileri sürüldü.

Ek silah yardımı talebi reddedildi!

Söz konusu iddia, Yunan basını tarafından ortaya atıldı. Haberlere göre ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayatopoulos ile Atina'da buluştu. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland, Yunanistan'ın Ukrayna'ya silah yardımı göndermesinden oldukça memnun olduklarını belirtti. Nuland, Ukrayna'ya ek silah yardımı yapılmasının çok daha iyi olabileceğini söyledi.

"Yunanistan'ın savunma gücünü tehlikeye atamayız"

Haberlere göre Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayatopoulos, ABD'den gelen bu teklifi reddetti. Yunanistan'ın kendi savunma kapatistesini tehlikeye atacak şekilde davranamayacağını belirten Panayatopoulos, teklifi geri çevirdi. 

Ukrayna, Yunanistan ordusunun envanterinde bulunan eski Sovyet uçaksavarlarının kendilerine gönderilip gönderilmeyeceğini araştırmıştı. Yunanistan tarafı ise dolaylı olarak böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını bildirmişti.

Yorumlar (0)