ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye'ye geliyor!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Jeffrey ve beraberindeki heyet DEAŞ ve Suriye’yi görüşmek üzere Türkiye’ye geliyor.

DÜNYA 21.08.2020, 20:50 Hanife
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye'ye geliyor!

ABD Dışişleir Bakanlığından yapılan açıklamada; Türkiye ve İsviçre’ye 22-28 Ağustos'ta ziyarette bulunacak olan Jeffrey’e Bakanlık Müsteşar Yardımcısı ve Suriye Özel Elçisi Joel Rayburn eşlik edecek.

Jeffrey ve beraberindeki heyet, Ankara'da Suriye ve bölgedeki ikili iş birliği konusu, DEAŞ ile mücadele ve 2254 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının uygulanmasına yönelik sürecin masaya yatırılacağı bilgisi verildi. 

Ayrıca Jeffrey'nin Türkiye ziyaretinde, Suriyeli muhalif gruplar ve sivil toplum üyeleriyle İstanbul’da buluşarak Suriye'deki son durumu ele alacağı ve ABD'nin Esed rejimine ilişkin siyasi ve ekonomik baskı politikasının görüşüleceği belirtildi.

Jeffrey, İsviçre temaslarında ise Cenevre'de BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile bir araya gelerek, Suriye Anayasa Komitesi 3. tur görüşmelerine katılan liderlerle görüşeceği kaydedildi.

Yorumlar (0)