ABD'nin Rusya Büyükelçisi Sullivan, ülkeden ayrıldı

Görev süresini tamamlayan ve emekliye ayrılmaya karar veren Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya Büyükelçisi John Sullivan, başkent Moskova’dan ayrıldı. 

DÜNYA 05.09.2022, 10:44 05.09.2022, 16:56
ABD'nin Rusya Büyükelçisi Sullivan, ülkeden ayrıldı

ABD’nin eski başkanı Donald Trump tarafından Rusya büyükelçisi olarak atanan John Sullivan, ülkede son olarak eski Sovyetler Birliği lideri Gorbaçov’un cenaze törenine katıldı. Görev süresi dolan ve emekliye ayrılmaya karar veren Sullivan’ın son çalışmalarını da tamamladıktan sonra ülkeden ayrıldığı duyuruldu. Konuyla ilgili ABD’nin Rusya Büyükelçiliği’nden de bir açıklama yapılarak, “Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi John Sullivan, ülkedeki görev süresini tamamladı ve bugün başkent Moskova’dan ayrıldı” ifadelerine yer verildi. 

Büyükelçilikteki çalışmaları geçici bir süre Elizabeth Rood yürütecek

John Sullivan, Donald Trump tarafından 2019 yılında ABD’nin Rusya büyükelçisi olarak atanmıştı. Öte yandan Sullivan’ın yerine yeni bir isim atanana kadar Elizabeth Rood’un ABD Büyükelçiliği Moskova Maslahatgüzarı olarak görevi sürdüreceği bildirildi. 



ABD-Rusya ilişkilerinde kilit rol oynadı

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açtığı 24 Şubat tarihinden bu yana Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasındaki ilişkileri yürüten isimlerin başında gelen Sullivan, geçmişte dışişleri bakan yardımcılığının yanı sıra ticaret, savunma ve adalet bakanlıklarında da üst düzey pozisyonlarda görevlendirilmişti.

Yorumlar (0)