ABD'nin kararı sonrası Riyad'dan ilk açıklama!

Riyad yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a verilen askerî desteği kestiğini duyurması sonrası ilk açıklamayı yaptı. Riyad, hem Yemen'deki savaşın sonlandırılması için çalışmayı istediklerini hem de ABD'nin "Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğünü korumasına yardımcı olmaya devam" kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DÜNYA 05.02.2021, 09:36 05.02.2021, 18:35
ABD'nin kararı sonrası Riyad'dan ilk açıklama!

"Yemen'deki krizin siyasi çözüme ulaştırılmasını arzulayan" tavrını yineleyen Riyad yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri'nin "Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini savunmasına destek verme" kararından da hoşnut olduklarını duyurdu.

Suudi Arabistan yönetimi, Yemen'deki savaşın sona ermesi için, "Joe Biden yönetimi, henüz atanan ABD Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking, BM (Birleşmiş Milletler), Yemenli taraflar ve koalisyon güçleri" ile çalışmayı istediklerini ifade etti.

Joe Biden'ın kararı

ABD Başkanı Joe Biden, 4 Şubat 2021 tarihinde yaptığı açıklamada Yemen'deki durumu öncelediklerini belirtmiş ve savaşın artık bitmesi gerektiğini, bu yüzden -Trump yönetiminin yaptığı silah satışları da dahil olmak üzere- Yemen'de Suudi Arabistan'a sağlanan tüm ABD desteğini sonlandırdığını duyurmuştu.

Joe Biden şöyle konuşmuştu:

"Suudi Arabistan ile BAE'nin (Birleşik Arap Emirlikleri) İran kaynaklı tehditlere karşı desteklenmesi gerekiyor. Bunun farkındayız. Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini savunmasına desteğimiz devam edecek."

Yorumlar (0)