ABD'nin en tehlikeli seri katili!

FBI'ın "ülke tarihinin en tehlikeli seri katili" olarak tanımladığı 79 yaşındaki mahkum Samuel Little'ın, 1970-2005 yıllarında ülke genelinde 90'dan fazla cinayet işlediği belirlendi.

DÜNYA 09.10.2019, 00:05
ABD'nin en tehlikeli seri katili!

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), mahkum Samuel Little'ın, 1970-2005 yılları arasında ülke genelinde çoğu siyahi kadın 93 kişiyi boğarak öldürdüğünü itiraf etmesi üzerine yeni bir araştırma yaptı.

Mahkumun itiraflarını araştıran FBI, Florida, Arkansas, Kentucky, Nevada, Louisiana gibi eyaletlerde işlenen 50 cinayeti şimdiye kadar doğruladıklarını duyurdu.

Kapanmış dosyalar yeniden açıldı

Yetkililer, eski bir boksör olarak ülkeyi dolaşan Little'ın kurbanlarını toplumun dışında kalmış uyuşturucu bağımlısı ve sorunlu kişilerden seçtiğini ve bir çoğunun ölüm soruşturmasının aşırı doz, kaza veya bilinmeyen nedenlere bağlı olarak kapatıldığının tespit edildiğini belirtti.

California'daki bir hapishanede 2012'den bu yana yatan mahkum Little'a, birden fazla ömür boyu hapis cezası verilmişti.

ABD tarihinin en tehlikelisi!

Little'ın itiraflarından hareketle çözülemeyen cinayet dosyalarını tekrar açan büro yetkilileri, bu azılı katili, "ABD tarihinin en tehlikeli seri katili" olarak tanımladı.

Little'dan önce ülke tarihinde en tehlikeli seri katil olarak 1970'lerde en az 33 çocuk ve gencin ölümünden sorumlu John Wayne Gacy ve 1974-1978 yıllarında 30 kişiyi öldüren Ted Bundy gösteriliyordu. 

Bir başka katil İngiliz pratisyen Harold Shipman ise 250 kişinin ölümünden sorumlu tutulmuştu. 2000 yılında yakalanan Shipman "en tehlikeli seri katil" olarak tanınıyor.

Yorumlar (0)