ABD'nin donanma üssü tahliye edildi

ABD'nin California Eyaleti'nde meydana gelen iki şiddetli depremin ardından Mojave Çölü'ndeki Deniz Hava Silahları Üssü tahliye edildi.

DÜNYA 07.07.2019, 13:09
ABD'nin donanma üssü tahliye edildi

ABD'nin California Eyaleti Valisi Gavin Newsom, eyaletin güneyinde arka arkaya yaşanan iki büyük depremin afet hazırlıkları açısından ciddi bir uyarı niteliğinde olduğunu bildirdi.

California'nın güneyindeki Ridgecrest kasabası yakınında perşembe ve cuma günü yaşanan depremlerin ardından Vali Newsom, konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Newsom, "Art arda meydana gelen iki deprem, eyaletin geri kalanı için olduğu kadar ülkenin başka yerleri için de bir uyanma çağrısı olarak görülmeli. Hükümetler depremlere alınacak tedbirler konusunda kurallar koymalı, uyarı sistemleri geliştirmeli. Vatandaşlar deprem olduğunda kendilerini nasıl koruyacağına dair bilgi sahibi olmalı." dedi.

100 milyon dolarlık hasar meydana geldi

Newsom, depremlerde can kaybı veya ciddi yaralanma yaşanmadığını ancak yaklaşık 100 milyon dolarlık hasarın meydana geldiğini kaydetti. 

ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğünü aktaran Newsom, Trump'ın depremin neden olduğu zararların karşılanması için federal bütçeden destek sözü verdiğini bildirdi. 

Deniz Hava Silahları Üssü tahliye edildi

Diğer bir yandan, depremin ardından ABD Donanmasının Mojave Çölü'ndeki Deniz Hava Silahları Üssü'nün tahliye edildiği açıklandı.

Ne olmuştu?

Eyalette perşembe ve cuma günleri, merkez üssü Ridgecrest yakınları olan 6,4 ve 7,1 büyüklüğünde iki deprem yaşanmıştı. Sarsıntıların California'da son 20 yıldaki en şiddetli depremler olduğu duyurulmuştu. 

Depremin ardından bölge genelinde yoğun şekilde artçı sarsıntılar yaşanmıştı. Bölge genelinde yollar, su ve gaz boru hatlarında hasarlar meydana gelmiş, 28 bin nüfuslu Ridgecrest kasabası ve çevresinde acil durum ilan edilmişti.

Yorumlar (0)