"ABD'nin bölgedeki varlığı sona erecek!"

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Selami, Süleymani'nin suikastini "ABD'nin bölgedeki varlığının sona ermesinin başlangıç noktası" olarak niteledi.

DÜNYA 04.01.2020, 23:43
"ABD'nin bölgedeki varlığı sona erecek!"

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından önemli bir açıklama yaptı. İran devlet televizyonuna konuşan Devrim Muhafızları'nın genel komutanı, ABD'nin bu saldırıyla çok büyük bir stratejik hata yaptığını söyledi.

"İntikamımız zaman içinde olacaktır"

Selami, "Kasım Süleymani'ye suikast, ABD'nin bölgedeki varlığının sona ermesinin başlangıç noktasıdır. Bu sözler kaydedilmelidir çünkü ileride bunun gerçekleştiğini görecekler. İntikamımız geniş bir coğrafyada, zaman içinde ve belirleyici etkilerle olacaktır" ifadeleriyle ülkesinin ABD'ye vereceği tepki hakkında önemli bir ifade verdi.

Zarif de benzer ifadeler kullandı

Konu hakkında konuşan bir başka isim de Dışişleri Bakanı Cevad Zarif oldu. Twitter üzerinden açıklama yapan Zarif, "ABD'nin Batı Asya'daki zararlı varlığının sona erme süreci başladı" ifadeleriyle İran'ın Orta Doğu'da varlığını sürdüren ABD'ye karşı yakın zamanda harekete geçeceğinin sinyalini verdi.

Yorumlar (0)