ABD medyası: Hz. Muhammed hijyen ve karantinayı önermişti!

ABD'li haftalık haber dergisi Newseek, Hz. Muhammed'in salgın hastalıklara ilişkin hadislerine yer vererek, "Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed." ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 26.03.2020, 12:16 26.03.2020, 12:26
ABD medyası: Hz. Muhammed hijyen ve karantinayı önermişti!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele edebilmek için hijyen kurallarına uymak önem arz ediyor.

ABD'li haftalık haber dergisi Newsweek, Hz. Muhammed'in salgın hastalıklara ilişkin tavsiyelerini paylaştı. 

"1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed önerdi"

Söz konusu haberde, bazı uzmanların salgına karşı temizlik uyarılarına yer verilirken, "Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed." denildi. 

"Karantina uygulamasına dikkat çekmişti"

Hz. Muhammed'in ölümcül hastalıkları engellemek ve bu gibi salgınlarla mücadele etmek için sağlıklı önerilerde bulunduğu kaydedilen haberde, salgın hastalık tehlikesine karşı ashabına bulunduğu bir tavsiyede karantina uygulamasına dikkat çektiği de belirtildi. 

Haberde, Hz. Muhammed'in konuya ilişkin "Bir yerde veba salgını duyarsanız, oraya girmeyin; ama veba sizin bulunduğunuz yerde çıkarsa, o yeri terk etmeyin." hadisine yer verildi. 

"Temizlik, imanın yarısıdır"

Hz. Muhammed'in "Bulaşıcı hastalığı olanlar sağlıklı olanlardan uzak tutulmalıdır." önerisine yer verilen haberde, Peygamber'in insanları hastalıktan koruyacak hijyenik kurallara uymaya teşvik ettiği de anımsatılarak, "Temizlik, imanın yarısıdır. Uyandıktan sonra ellerinizi yıkayın; uyurken ellerinizin nereye hareket ettiğini bilmiyorsunuz. Yemekten önce ve sonra ellerinizi yıkayınız." hadisleri paylaşıldı. 

Yorumlar (0)