ABD'li ünlü şarkıcı Neil Young, Trump'a dava açtı

ABD'lü ünlü şarkıcı Neil Young, Trump'a, şarkılarını mitinglerinde izinsiz kullandığı gerekçesiyle tazminat davası açtı.

DÜNYA 05.08.2020, 21:26
ABD'li ünlü şarkıcı Neil Young, Trump'a dava açtı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 3 Kasım 2020'de yapılacak olan başkanlık seçimleri için çalışmalarına devam ederken bir şarkıcıyla mahkemelik oldu.

Ülkede ünlü sanatçı Neil Young, Trump'ın yapmış olduğu mitinglerde şarkılarını izinsiz kullanmasını gerekçe göstererek dava açtı.

Young daha önce Trump'a gönderdiği bir mektupta uyarıda bulunmuştu.

v

"İzinsizce şarkılarımı kullandılar"

Young, Trump'ın Tulsa'da yaptığı mitingde "Devil's Sidewalk" ve "Rockin' in the Free World'' şarkısını izinsiz olarak kullandığını söyledi.

Young New York Federal Mahkemesi'ne başvurarak bir dilekçe yazdı. Dilekçesinde, "Bu şikayet istedikleri adayı destekleme özgürlüğü olan ABD vatandaşlarının görüşlerine ve haklarını saygısızlık etme amacı taşımıyor fakat davacı vicdanı rahatça, müziğinin bölücü, nefret kampanyasının bir teması olmasına izin veremez" ifadeleri kullanıldı.

Neil Young yapılan her ihlal için 150 bin dolara kadar tazminat talep ediyor. Öte yandan Trump cephesinden konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Yorumlar (0)