ABD'li senatörler: Türkiye doğruyu yapıyor!

ABD'li bazı Kongre üyeleri, İdlib'de yaşanan insani krizde Türkiye ile iş birliği yapılması gerektiğini söyledi. Cumhuriyetçi Senatör Cotton, "NATO ortağımız Türkiye, doğruyu yapıyor" dedi. Temsilciler Meclisi Üyesi Hoyer ise, "ABD, sivilleri korumak adına Türkiye ile çalışmalıdır" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 28.02.2020, 23:23
ABD'li senatörler: Türkiye doğruyu yapıyor!

Cumhuriyetçi senatörler Tom Cotton ve Marco Rubio ile Demokrat Senatör Bob Menendez ve Temsilciler Meclisi Üyesi Steny Hoyer, İdlib'deki durumla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu.

İdlib'deki insani krizden doğrudan Rusya ve Esed rejiminin sorumlu olduğunu kaydeden Cotton, "NATO ortağımız Türkiye, doğruyu yapıyor. Putin ve Esed, sözünü tutmalı ve katliama son vermeli." değerlendirmesinde bulundu. 

"Hızla harekete geçilmelidir"

Suriye'de ve İdlib'de yaşananları "korkunç bir felaket" olarak tanımlayan Steny Hoyer, "Milyonlarca kadın ve çocuk için kaçacak yer kalmadı. ABD, sivilleri korumak adına Türkiye ile çalışmalıdır. Hızla harekete geçilmelidir." ifadesini kullandı.

Rubio, "Türkiye Suriye'de büyük bir kayıp verdi. NATO ortağı, Rusya ile askeri bir çatışmanın eşiğinde." dedi.

"ABD insani süreç için öncülük yapmalı"

Senatör Menendez, "ABD, BM ve müttefiklerimizin üzerinden gerçekçi bir politika ve insani süreç için öncülük yapmalıdır." değerlendirmesini yaptı.

Güney Carolina eyaleti Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham da geçen günlerde, "Dünya hiçbir şey yapmadan İdlib'in Esed, İran ve Rusya tarafından yok edilmesini izliyor." demişti.

Esed rejim güçleri, dün İdlib'de TSK mensuplarına saldırmıştı. Saldırı sonucu 33 asker şehit olmuştu.

Yorumlar (0)