ABD'li orgeneral: Kış geliyor, Ukrayna'da müzakere mümkün

Ukrayna ile Rusya'nın asker kaybı hakkındaki tahmini bilgileri aktaran ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, savaşın gidişatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Milley'e göre kayıpların artması ve kış aylarının yaklaşması, iki ülkeyi de müzakerelere ikna edebilir.

DÜNYA 10.11.2022, 16:03 11.11.2022, 17:18 Hakan Öksüz
ABD'li orgeneral: Kış geliyor, Ukrayna'da müzakere mümkün

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşa ilişkin bilgiler verdi. New York Ekonomi Kulübü'nde düzenlenen etkinliğe katılan Milley, her iki ülkenin de 100'er bin asker kaybettiğinin tahmin edildiğini belirtti. Ukrayna'da devam eden çatışmalar nedeniyle yaşamını yitiren sivil sayısının yaklaşık 40 bin olduğunu söyleyen Mark Milley, "15 ila 30 milyon arasında kişi, çatışmalar nedeniyle yaşadığı bölgeden ayrılmak zorunda kaldı." dedi.

"Kış aylarında savaş yavaşlayabilir"

Ukrayna yönetiminin olabildiğince barışçıl bir tavır sergilemeye çalıştığını kaydeden Orgeneral Mark Milley, "Kiev yönetimi, Rusya ile müzakere masasına oturmaya hazır. Hiçbir zaman savaşı isteyen taraf olmadılar. Ukrayna'nın bu tutumu, savaşın gidişatını değiştirebilir. Halihazırda her iki ülke de çok sayıda kayıp verdi. Kış aylarında savaşın yavaşlayabileceği tahmin ediliyor. Kayıpların artması ve kış mevsiminin gelmesi, iki tarafı da müzakere masasına yaklaştırabilir." ifadelerini kullandı. 

Ukrayna ve Rusya'dan farklı açıklamalar gelmişti

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in açıklamalarına rağmen hem Rusya hem de Ukrayna, savaştaki kayıp sayısının bu denli yüksek olmadığı yönünde bilgilendirmeler yapıyor. Eylül ayında konuya dair konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, savaşın ilk günlerinden beri hayatını kaybeden Rus askeri sayısının 5 bin 937 olduğunu aktarmıştı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zaluzhnyi ise 9 bin civarında askerin öldüğünü duyurmuştu.

Yorumlar (0)