ABD'li komutan PKK için ağladı

Görev süresi sona eren ABD'li komutan, "Artık PKK'ya destek veremeyeceğim" diye ağladı.

DÜNYA 06.09.2020, 11:38
ABD'li komutan PKK için ağladı

Sözde DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, görevi sona erdiği ve artık PKK'ya destek veremeyeceği için gözyaşı döktü.

Bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı olan ve ABD'nin tavsiyesi ile SDG ismini alan örgütün sözde sözcüsü Mustafa Bali ile basın toplantısı yapan Amerikalı komutan Albay Myles B. Caggins, veda konuşması yaparken gözyaşlarını tutamadı. Bölücü terör örgütüne her türlü desteği veren ve örgütü sıkıştığı yerden kurtaran Albay Myles B. Caggins, görev süresinin uzatılmasını çok istediğini ancak uzatma kararı çıkmadığını bildirdi.

"Sözcülük" görevi sona eren ve ülkesine geri dönmek zorunda kalan Amerikalı komutan Albay Myles B. Caggins'e, bölücü terör örgütü tarafından ödül takdim edildi.

Albay Myles B. Caggins ise veda konuşmasında bol bol terör örgütü güzellemesi yaptıktan sonra ağladı.

Terör örgütü SDG'nin sözde sözcüsü Mustafa Bali ise basın toplantısında yaptığı konuşmada, "SDG olarak değerli bir çalışma arkadaşımızı kaybediyoruz fakat samimi ve iyi bir dost kazandık" ifadelerini kullandı.

Albay Myles B. Caggins ise, SDG'nin "büyük bir güç" hâline geldiğini ve DEAŞ ile birlikte mücadele ettiklerini belirterek, "DEAŞ ile savaşta yan yana çarpıştığımız için çok mutluyum" dedi.

Bölücü terör örgütüne her türlü desteği sağlayan Albay Myles B. Caggins, daha önce de terör örgütü PKK'dan "dostluk plaketi" almaya layık görülmüştü.

Yorumlar (0)