ABD'li JBS şirketi, işte çıkardığı Müslüman personele 5,5 milyar dolar ödeyecek

Amerika’da ve dünyada, en büyük et üretici fabrikalarından biri olan JBS USA, işten çıkardığı ve davalı olduğu Müslüman personellerine 5,5 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiği açıklandı.

DÜNYA 26.05.2021, 09:53 27.05.2021, 09:14
ABD'li JBS şirketi, işte çıkardığı Müslüman personele 5,5 milyar dolar ödeyecek

JBS USA isimli et üretim fabrikası, Colorado’daki tesisinde yaklaşık 200 Müslüman personeli dini sebeplerle işten çıkarması sonrası işten çıkarılan çalışanlar, 2010’da şirkete dava açmıştı.

5,5 milyon dolar tazminat

JBS şirketinde çalışan Müslüman personelin, ramazan ayında namaz gibi ibadetleri yerine getirmek için için işe ara vermesine, "üretimi kesintiye uğratması ve diğer işçilere haksızlık oluşturması" sebebiyle izin verilmemesi üzerine grev kararı alan Müslüman çalışanlar, en sonunda şirket tarafından işten çıkarıldı. İşinden kovulan Müslüman personelin, 2010 dava açması üzerine davada, JBS şirketinin, Müslüman işçilere ayrımcılık uyguladığı ve bu konudaki endişelerinin "spekülatif" olduğuna ilişkin aldığı kararı şirket temyize taşıdı.

ABD Bölge Hakimi P. Bremmer, JBS şirketinin ayrımcılık yaptığı hükmünü kabul etmedi fakat mesai saatlerinin kaydedildiği çizelgenin şirket tarafından imha edilmesi nedeniyle şirketin davayı düşürme gayretlerini reddetti.

Son gelişmelere göre, JBS şirketinin, işten çıkarılan Müslüman personele 5,5 milyon dolar tazminat ödemeyi önerdiği, şirketin bu teklifinin davacı Müslüman personel tarafından da kabul gördüğü aktarıldı.

Öte yandan şirketin, çalışanlara ödeyeceği paranın yanı sıra ayrımcılıkla mücadele konusundaki politikalarını, şirket yöneticileri için bu bağlamdaki eğitimlerini iyileştirmeyi taahhüt ettiği vurgulandı.

Yorumlar (0)