ABD'li generalden dron yorumu: Etkisi artacak!

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral James McConville, "Dron teknolojisi, önümüzdeki yıllarda çok daha etkili olacak. Ukrayna'daki savaş bir kez daha gösterdi." dedi.

DÜNYA 12.05.2022, 23:47 13.05.2022, 14:41 Hakan Öksüz
ABD'li generalden dron yorumu: Etkisi artacak!

2023 Kara Kuvvetleri bütçesi hakkında bilgilendirme yapan ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral James McConville, dron teknolojisinin savaşlardaki önemine değindi. Dron teknolojisinin gelecek yıllardaki savaşlarda çok daha büyük rol oynayacağını ifade eden McConville, Ukrayna'daki savaşı örnek gösterdi. 

"Ukrayna'ya verilmelerini destekliyorum"

Uzun menzilli atış sistemlerinin savaş alanında ne kadar etkili olduğunun bir kez daha gözler önüne serildiğini belirten Orgeneral McConville, "Hem saldırılarda hem de savunmada dronların önemini gördük. ABD Kara Kuvvetleri olarak insansız helikopterler üzerinde de çalışıyoruz. MQ-1C Gray Eagle adlı silahlı insansız hava araçlarının Ukrayna'ya verilmesini destekliyoruz." dedi.

"Bu silahlar, başkalarının eline geçebilir"

Orgeneral McConville, Ukrayna'nın MQ-1C SİHA’larına benzer gelişmiş silahlar istediğini ve ABD'nin buna tepkisinin ne olacağına dair soruyu da yanıtladı.

Ukrayna'nın bu silahları istediğine dair herhangi bir bilgisinin olmadığını aktaran McConville, "Bu silahların bir şekilde başka ülkelerin veya grupların eline geçmesi endişe verici olur. Böyle güvenlik endişeleri var. Ordunun içinde bu konuda bir fikir birliği yok. Hangi silahların Ukrayna'ya verilebileceğine ilişkin mantıklı bir rapor gelirse ben de desteklerim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)