ABD'li demokratlar Trump'ı kınadı!

ABD'li Demokrat vekiller, ABD Başkanı Donald Trump'ın "DSÖ ve finansman" kararına tepki gösterdi.

DÜNYA 24.04.2020, 07:39
ABD'li demokratlar Trump'ı kınadı!

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesindeki Demokrat vekiller, ABD Başkanı Donald Trump'a, DSÖ'ye (Dünya Sağlık Örgütü) yapılan finansal desteğin kesilmemesini isteyen bir mektup yazdı.

Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Eliot Engel'in de imzasının bulunduğu mektupta, Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ/WHO) ayrılan fonun kesilmesi kararı kınandı.

ABD Başkanı Donald Trump'a, söz konusu kararı yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulunulan mektupta, "Bu karar, Trump yönetiminin, Dünya Sağlık Örgütü'nü suçlayarak salgına karşı hazırlık yapmak konusundaki kendi başarısızlığını saklama girişimidir." denildi.

Mektupta, Dünya Sağlık Örgütü'nün mükemmel olmasa da salgın ile mücedele konusunda önemli bir rol oynadığı ve özellikle gelişmekte olan ülkelerde yaptığı bilgilendirmeler ve uyguladığı kurallar ile koronavirüsün yayılmasını engellemeye çalıştığı vurgulandı.

Mektupta şöyle denildi:

"Dünya Sağlık Örgütü mükemmel değil ve bu krizi, özellikle Çin makamlarıyla olan ilişkisi ve salgının ilk aşamasındaki tutumunu incelemeliyiz ancak açık olalım: Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan hatalar maddi desteğin kesilmesini gerektirmez ve yönetiminizin bu salgınla yüzleşmek konusundaki başarısızlığını örtbas etmez. Yönetiminiz bu krizin henüz ilk aşamalarında DSÖ ile daha yakın çalışsaydı, bu ülke tarihinde gördüğümüz en büyük salgının azaltılmasına yardımcı olabilirdi."

Yorumlar (0)