ABD'li askerler Ukrayna'da yakalandı: İdam cezasıyla karşı karşıyalar!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna cephesinde savaşan ABD'li 2 paralı askerin ellerinde olduğunu açıklayarak, askerlerin mahkemeye çıkarılacağını bildirdi.  

DÜNYA 21.06.2022, 16:27 22.06.2022, 10:33
ABD'li askerler Ukrayna'da yakalandı: İdam cezasıyla karşı karşıyalar!

Ukrayna-Rusya savaşı sürerken, Kremlin'den yeni açıklama geldi. 

Kremlin iddiaları doğruladı: “ABD’li askerler elimizde”

Batı medyası tarafından ortaya atılan ve 2 ABD'li paralı askerin Rusya tarafından yakalandığına ilişkin iddialardan sonra Kremlin, söz konusu iddiaları doğruladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 27 yaşındaki Andy Hyun ile 39 yaşındaki Alexander Druke isimli 2 ABD'li paralı askerin ellerinde olduğunu ifade ederek, "Bunlar, yalnızca bizim değil, Luhansk ve Donetsk’teki askerlerin de hayatlarını gasp ve tehdit eden askerler. Paralı askerlikle suçlanıyorlar ve Cenevre sözleşmesi çerçevesinde bulunmuyorlar" sözlerini kullandı. 

Ölüm cezası tartışmaları: “Hiçbir olasılığı dışlayamayız”

Askerlere ölüm cezası gibi bir cezanın verilip verilmeyeceği ile ilgili de konuşan Peskov, "Hiçbir olasılığı dışlayamayız. Mahkeme bu kararı verecek. Bununla ilgili yorum yapmıyoruz ve dahası mahkeme kararlarına müdahale hakkımız yok. Her 2 asker mahkemenin karşısına çıkacak. Şu an askerlerin nerede tutulduğuyla ilgili bir detay veremem. Nerede olduklarına ilişkin de bir bilgim yok" sözlerini kullandı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 2 ABD'li askerin akıbetine ilişkin geçtiğimiz günlerde Kremlin'in bilgisi olmadığını ve bununla ilgili soruların Savunma Bakanlığı'na sorulması gerektiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)