ABD koronaya karşı "hadisle" savaşıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı Hz. Muhammed’in hadisleri panolarda yayınladı.

DÜNYA 21.04.2020, 07:33
ABD koronaya karşı "hadisle" savaşıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele çerçevesinde Hz. Muhammed’in salgın hastalıklar hakkındaki hadisleri dev reklam panolarında yayınlandı.

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde görülen, yayılım hızı ve öldürücü etkisiyle tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının merkez üssü durumuna gelen Amerika Birleşik Devletleri’nde Hz. Muhammed’in salgın hastalıklar ile ilgili hadisini yayınlandı.

Panolarda kullanıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago şehrinde bir reklam panosunda Hz. Muhammed’in salgın hastalıklar ile ilgili hadisine atıfta bulunarak, panoda Hz. Muhammed’in "Bir yerde veba ve benzeri, herhangi bir bulaşıcı hastalık olduğunu işittiğiniz zaman, o yere girmeyiniz. Bulunduğunuz yerde böyle bulaşıcı bir hastalık varsa, oradan da çıkıp kaçmayınız" hadisini koronavirüs salgınına karşı kullanıldı.

Dev reklam panolarında “Ellerinizi sık sık yıkayın. Salgın hastalık olan yerlere gitmeyin. Bulunduğunuz yerde salgın hastalık varsa ayrılmayın” ifadelerine yer verildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde toplam yeni tip koronavirüs vaka sayısı 792 bin 913’e, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 42 bin 517’ye yükseldi.

Yorumlar (0)