ABD, koronavirüs ilacına ait tüm stokları satın aldı! 

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisinde başvurulan "Remdesivir" isimli ilaca ait tüm stokları satın aldığı ileri sürüldü.

DÜNYA 02.07.2020, 09:08
ABD, koronavirüs ilacına ait tüm stokları satın aldı! 

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yönelik çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. 

İngiliz The Guardian, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisinde başvurulan "Remdesivir"e ait 3 aylık stoku satın aldığını iddia etti. 

Washington yönetiminin 500 binden fazla "Remdesivir" ilacı satın aldığı, bunun da ilacın üretimini gerçekleştiren şirketin Temmuz ayı üretiminin hepsine, Ağustos ve Eylül üretiminin de yüzde 90'ına karşılık geldiği ifade edildi. 

The Guardian, söz konusu olayla birlikte yeni tip koronavirüs (Covid-19) ilacına gereksinim duyan ülkelerin 3 ay boyunca ilaca ulaşamayacağını ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) satın alımının kaygılandırdığını kaydetti. 

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi için "Remdesivir" ilacına Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onay verildiğini duyurmuştu. 

"Remdesivir" ilacının öncelikle Ebola tedavisinde başvurulmak üzere geliştirildiği ve hayvanlarda gerçekleştirilen denemeler sonucunda MERS ve SARS koronavirüslerine karşı etkili olduğunun anlaşıldığı biliniyor.

Bu ilacın, vakaların tedavisini 15 günden 11 güne düşürme konusunda katkı sağladığı ifade edilmişti. 

Söz konusu ilaç, virüsün hücre içinde üremek amacıyla gereksinim duyduğu bir enzime saldırarak virüsün çoğalma yeteneğine zarar veriyor. 

Yorumlar (0)