ABD Kongresinden Joe Biden'a "Bayraktar TB-2" mektubu!

ABD Başkanı Joe Biden'a mektup yazan Temsilciler Meclisi üyeleri, Türkiye'nin Ukrayna'ya temin ettiği Bayraktar TB-2 gibi gelişmiş insansız hava araçlarını örnek gösterdi. Mektupta, "Biz de aynı şekilde gelişmiş silahlar göndermeliyiz." dedi.

DÜNYA 09.04.2022, 01:02 09.04.2022, 02:08 Hakan Öksüz
ABD Kongresinden Joe Biden'a "Bayraktar TB-2" mektubu!

Türkiye tarafından Ukrayna'ya temin edilen insansız hava aracı olan Bayraktar TB-2, dünya kamuoyundan alkış almaya devam ediyor. Bayraktar TB-2 İHA'ları, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği mücadelede sahadaki etkinliğiyle dikkat çekiyor.

"Daha gelişmiş silahlar verilmeli"

Bayraktar TB-2'nin başarısına dikkat çeken ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, ABD Başkanı Joe Biden’a çağrıda bulundu. Biden'a mektup yazan meclis üyeleri, Ukrayna'ya yapılan yardımlarda daha gelişmiş silahlar verilmesi gerektiğinden bahsetti. 

Bayraktar TB-2 örnek gösterildi!

Mektupta, "Tıpkı Türkiye'nin Ukrayna'ya temin ettiği Bayraktar TB-2 insansız hava araçları gibi gelişmiş silahları bölgeye göndermeliyiz. Bu gelişmiş silahlar, Rusya'nın savunma hatlarını bozacaktır. Rusya'nın kuşatma taktiklerini başarısızlığa uğratmak ve Ukrayna'nın savunma gücünü artırmak için bunu yapmalıyız." denildi.

"Karadan havaya saldırı yapan füzeler temin edilmeli"

Söz konusu mektupta ABD Temsilciler Meclisi'nden 44 vekilin imzasının bulunduğu kaydedildi. Ukrayna'ya yapılan yardımların sürdürülmesi gerektiğini bildiren meclis üyeleri, "Stinger ve buna benzer gelişmiş silahlar da Ukrayna'ya gönderilmeli. Özellikle karadan havaya saldırı yapan füze sistemlerinin varlığı oldukça önemli. Ukrayna'ya kara, hava ve deniz savunma sistemleri göndermeliyiz." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)