ABD Kongresi'nde Türkiye sesleri: F-16 satalım!

Türkiye'nin Rusya ile savaşan Ukrayna'ya Bayraktar TB-2 insansız hava araçları vermesi, ABD Kongresinde yankı uyandırdı. Kongre üyeleri, Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının verilmesi konusunda olumlu görüşler bildirmeye başladı.

DÜNYA 05.05.2022, 22:15 Hakan Öksüz
ABD Kongresi'nde Türkiye sesleri: F-16 satalım!

Rusya ile savaşan Ukrayna'ya Bayraktar TB-2 insansız hava araçları veren Türkiye, son aylarda ABD yönetimi ve kamuoyu tarafından takdir topluyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde köprü işlevi gören Türkiye'nin bölge için önemli adımlar attığını bildiren ABD Kongresi'nin, F-16 satışına onay verilebileceği söyleniyor.

"Türkiye'ye F-16 satışı, NATO çıkarlarına hizmet edecek"

Edinilen bilgilere göre Joe Biden yönetimi, "Türkiye'ye F-16 satışı, NATO'nun bölgedeki çıkarlarına hizmet edecek. Bölgede güvenliğin sağlanması için önemli bir adım olacak. Türkiye, Ukrayna'ya destek veriyor. F-16 satışı, bu desteğin artırılmasını sağlayabilir." şeklindeki görüşlerini Kongre'ye bildirdi.

ABD basınında çıkan haberlere göre Türkiye'nin Ukrayna'ya insansız hava aracı vermesi, Kongrede Türkiye aleyhindeki sesleri azalttı. 

Gregory Meeks: Rusya'ya karşı bizimle birlikte çalışıyorlar!

Konuya ilişkin yorumda bulunan ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory Meeks, "Türkiye, Ukrayna'ya destek vererek olumlu yönde eylemlere imza attı. Rusya'ya karşı bizimle birlikte çalışıyorlar. Savaşan iki ülke arasıda köprü vazifesi görüyorlar. Bazı alanlarda ters düşsek bile Türkiye ile çalışmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Jim Risch: Sundukları argümanlar gayet makul!

Türkiye'nin neden ısrarla F-16 istediğinin şimdi daha iyi temellere oturduğunu ve anlaşıldığını kaydeden Cumhuriyetçi Jim Risch, "Türkiye, bu uçaklara ihtiyaç duyuyor. Sundukları argümanlar gayet makul. Halen daha şüphelerim olsa da Türkiye ile ilgili olumlu hisler beslemeye başladım." dedi.

Adam Smith: İlişkileri iyi tutmak zorundayız!

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Adam Smith, S-400 konusunun iki ülke arasındaki ilişkileri karmaşıklaştırdığını söyledi. Smith, buna rağmen Türkiye ile ilişkileri iyi tutmak zorunda olduklarına değindi.

Yorumlar (0)